'Tako mladi, a već ostarili': Dirljivi susret prve generacije bh. novinara

Radiosarajevo.ba
'Tako mladi, a već ostarili': Dirljivi susret prve generacije bh. novinara

Poljupci, zagrljaji, suze i smijeh, sjećanja... 'Pa ništa se nisi promijenio'; 'Lijepa si kao i na fakultetu'... 

Atmosfera ispred Fakulteta političkih nauka danas je bila prepuna emocija. Tačno u podne, ovdje se sastala prva generacija novinara koji su diplomirali na ovom fakultetu tačno prije 40 godina

Mnoga najznačajnija novinarska imena pripadaju ovom krugu- Milenko Voćkić, Besim Spahić, Gordana Sandić Hadžihasanović, Milka Figurić, Milan Trivić, Mladen Vujić, samo su neki od njih. 

Oni su bili svjedoci najvažnijih događanja u historiji Bosne i Hercegovine, oni su bardovi bh. novinarstva, od njih možemo učiti.  

Kako nam rekoše, dijeli ih samo dvije godine od uvjeta za starosnu penziju, ali se osjećaju mladi kao da su tek diplomirali: 

- Stavi naslov 'Tako mladi a već ostarili', radosno nam dovikuje profesor Besim Spahić. 

Poslušali smo ga.   

Pogledajte fotogaleriju.

Milka Figurić daje izajvu

"Četrdeset ljeta je prošlo i evo nas opet: Milka Figurić, Milenko Voćkić, Gordana Sandić Hadžihasanović, Vladimir Markanović, Izet Kalkan, Mitar Mitrović, Besim Spahić, Mladen Timarac, Zdravko Zorić, Mladen Vujić, Amir Hodžić, Sunita Bosnić Pilipović, Azra Sipović, Jasminka Mehaković, Milan Trivić, Marijan Džambo i Marinko Čavar. Opravdano su odsutni Nedeljko Kovinjalo, Nedim Lončarević, Ljerka, Elmir Bračković i Nikola Golijanin", nabraja Mladen Vujić svoje kolege iz generacije koja je diplomirala 1975.  

Nažalost, troje iz generacije više nisu živi: Mirsada Hatibović Šakić, Nedeljko Šević i Ćamil Kreso. 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije