Svjetski mediji grad iz BiH uvrstili na top listu gradova za život penzionera

1
Radiosarajevo.ba
Svjetski mediji grad iz BiH uvrstili na top listu gradova za život penzionera
Wikipedia / Trebinje

Ugledni njemački portal Fokus, uvrstio je Trebinje na listu top 10 svjetskih gradova za život u penzionerskim danima. 

Ocjenjujući više parametara, portal svojim sunarodnicma treće dobi, kao drugi najbolji izbor, preporučuje upravo Trebinje, prenio je sinoć RTRS.

Prijatna klima, ljepote grada, očuvana priroda, zdrava hrana i pristupačne cijene, samo su neki od razloga koji su Trebinje pozicionirali u sami vrh svetske top-liste najboljih gradova za život poslije 60-te, po izboru njemačkog portala.

Nijemci su, precizno, matematički, ocjenjivali parametre koji utiču na kvalitet života i od maksimalnih 100 bodova u tom “testu”, Trebinju dali 80,8 bodova i visoko drugo mjesto.

To nije slučajno, ako uzmemo u obzir kriterijume za treću dob, jer imamo odličnu klimu, položaj, dobru saobraćajnu poveznost, pristupačan troškovnik u odnosu na njihove penzije, zdravu hranu, piće, ocuvanu pririodu.

To se sve uzimalo u obzir.

"Ispod nas su ostali gradovi iz Turske, Indije, Brazila…Hrvatski Osijek je na 10. mjestu", rekao je Žarko Vico, stručni saradnik Turističke organizacije Trebinje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije