Svjetski dan okoliša: Hrana SOS dječijim selima

Radiosarajevo.ba
Svjetski dan okoliša: Hrana SOS dječijim selima

Organizaciji SOS Dječija sela danas je u Sarajevu uručena donacija hrane u sklopu obilježavanja Svjetskog dana zaštite okoliša, u organizaciji UN Programa za zaštitu okoliša.

Hrana je na poziv UNEP-a donirana u okviru akcije Podijeli hranu.

"Od kompanija koje su se odazvale akciji smo dobili velike količine hrane koje će biti distribuirane u SOS porodice u Sarajevu i Gračanici", kazala je za Fenu predstavnica SOS Dječija sela BiH Lamija Turčilo

Ona je navela da donacija predstavlja osnovne prehrambene namirnice potrebne svakoj porodici: ulje, šećer, brašno, mlijeko, te slatkiše kojima će se najviše obradovati najmlađi.

Svake godine 5. juni, kada je na konferenciji Ujedinjenih nacija posvećene okolišu u Štokholmu 1972. godine usvojen Program zaštite okoliša UN-a, širom svijeta organiziraju se različite aktivnosti kako bi se skrenula pažnja na važnost ujedinjavanja svih ljudi u cilju zajedničkog rada ka čistijoj i svijetlijoj budućnosti za sebe i buduće generacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije