Svjetska akcija 'Ligth it up blue' u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Svjetska akcija 'Ligth it up blue' u Sarajevu


Udruženje EDUS-Edukacija za sve i Narodno pozorište Sarajevo pridružili su se sinoć, 2. aprila, svjetskoj akciji Light it up Blue, koju je pokrenula organizacija Autism Speaks prije par godina.

Tom akcijom se, na Svjetski dan autizma, koji je bio jučer, podiže svijest javnosti o ovom poremećaju, tako što se svi značajni objekti i mjesta u gradovima širom svijeta osvjetljavaju plavo u večernjim satima.

Sarajevo je sad prvi grad u regionu koji se pridružio ovoj akciji. Ove godine Narodno pozorište je jedino imalo tehničke mogućnosti da podrži ovu akciju, na čemu se EDUS, kao glavni organizator ove akcije u Sarajevu, zahvalio Pozorištu.

Nadati se da će iduće godine, 2. aprila navečer, cijeli grad biti osvijetljen plavo, objavila je EDUS- Edukacija za sve na svom facebook profilu. U fotogaleriji pogledajte kako je izgledalo Narodno pozorište u plavoj boji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije