Svijet zanimljivosti

Radiosarajevo.ba
Svijet zanimljivosti

 RABAT - Marokanac Dris Gourad oborio je dva Guinnessova rekorda u istom danu.
 
 Uspio je tri autobusa vući 11 i pol metara. U tom pothvatu koristio se kosom. Drugi, zacijelo bolan rezultat, postigao je lomeći 350 opeka na glavi.
 
 Potporu mu je pružala publika koja se okupila na Trgu Hasana Drugog u Smari.
 
 
 LONDON - Ljubitelji autoutrka napokon će moći spojiti ljubav prema brzini i adrenalinu s brigom za zaštitu prirode.
 
 Naime, revoluciju donosi EV Cup - utrka električnih automobila. Brzinu i spretnost vozači će demonstrirati na sedam utrka u Ujedinjenom Kraljevstvu, Španjolskoj, Portugalu i SAD-u.
 
 Eko bolidi trebali bi razvijati maksimalne brzine od oko 240 kilometara na sat.
 
 
 LANSING - Blizanke Alison Oliverio i Amy Gilbert iz Michigan cijelog života gotovo sve rade istodobno pa su tako gotovo istovremeno i rodile. Kako prenose američki mediji, 25-godišnjakinje su u drugom stanju ostale u otprilike isto vrijeme, iako to nisu planirale. Istovremeno su dobile trudove i zajedno se prijavile u bolnicu. Rodile su u razmaku od 15 minuta, a prva je majkom postala Alison.
 
 Njihovi muževi okladili su se oko toga koji će prije postati otac. "Greg i ja smo se okladili, ali mislim da cure nisu previše marile za to", kazao je Amyin suprug Andy. Amy je na svijet donijela djevojčicu po imenu Claire, a njena sestra Alison dječaka kojemu su nadjenuli ime Garrett.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije