Svi se sjetili Doma pionira Boško Buha

Radiosarajevo.ba
Svi se sjetili Doma pionira Boško Buha


Obnova Doma Pionira Boško Buha jedan je od strateških projekata skoro za sve kandidate za načelnike Općine Novo Sarajevo. Među kandidatima koji su u intervjuima za Radiosarajevo, kao jedan od planova istakli obnovu Doma Boško Buha su Melisa Smajić, Dželaludin Muharemović, Mirza Hulusić, i aktuelni načelnik Nedžad Koldžo.

O obnovi ovog Doma, Koldžo je govorio još u junu prošle godine, kada je za Oslobođenje najavio kako će radovi početi u septembru 2011. godine. Od tada do ovih dana predizborne kampanje sve je ostalo isto.

Dvije sedmice pred izbore, aktuelni načelnik u razgovoru za Oslobođenje najavljuje da će za sedam do deset dana biti raspisan javni poziv za sanaciju Doma pionira Boško Buha

Dom pionira Boško Buha izgrađen je 1963. godine dobrovoljnim sredstvima Udruženja za socijalističko vaspitanje i brigu.

Općina je iz budžeta izdvojila 405 hiljada KM, kaže Koldžo, a planirano je postavljanje vanjskih otvora, rekonstrukcija krova i pokrova, te izrada komunalnih priključarka. 

"Sanacija Boška Buhe koštala bi oko dva miliona maraka, koja nemamo, ali ćemo početi radove kako bismo u narednoj budžetskoj godini svakako planirali novac za nastavak radova", rekao je Koldžo.

Predviđen je prostor za održavanje radnih kurseva, promocija i predavanja, kružoka, sekcija, organizovanje izložbi, internet-cafe club, kao i biblioteka sa čitaonicom. U multifunkcionalnoj sali će biti moguće organizovati priredbe, koncerte, predstave i projekcije filmova, kaže aktuelni načelnik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije