Sve luđe emisije vremenske prognoze u Evropi

Radiosarajevo.ba
Sve luđe emisije vremenske prognoze u Evropi

Europske javne televizije ovoga su tjedna su vrelo inspiracije. Nakon mađarskih upozorenja o olujama u Tolkienovu Međuzemlju, u Ukrajini je voditeljica vremenske prognoze uživo prokomentirala nesigurnu političku klimu u zemlji.
 
 Šefica nacionalne meteorološke službe Ljudmila Savčenko rekla je na državnom radiju: Ne možete ostati ravnodušni prema ljepoti, koja je potpuna s delikatnim mirisima jorgovana i zumbula po dolinama, s melodičnim pjevom ptica. Katkad kao da priroda nadoknađuje nered, bezakonje i nepravdu u našoj zemlji.
 
 Ukrajinska državna radio-televizija ukinula je emitiranje vremenske prognoze uživo, pa će ubuduće biti snimana unaprijed i uređivana prije emitiranja, prenosi BBC.
 
 Savčenkova je za list Ukrajinska pravda izjavila da je potpuno svjesna posljedica svojih komentara i da zna da nikada više neće moći govoriti u programu. Ukrajinska opozicija smatra da Savčenkova zbog svojih komentara ne bi trebala biti suspendirana ni otpuštena.
 
 Ovo nije prvi put da su se ukrajinski mediji na ovakav način umiješali u politiku. Nacionalna televizija otpustila je 2004. godine osobu koja govori znakovnim jezikom, jer je gledateljima prenijela poruku da vlasti lažu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije