Sutra zahlađenje - pljuskovi i grmljavina u većem dijelu BiH

Radiosarajevo.ba
Sutra zahlađenje - pljuskovi i grmljavina u većem dijelu BiH

U Bosni i Hercegovini sutra će biti nestabilno vrijeme. U drugoj polovini dana se očekuju pljuskovi i grmljavina u većem dijelu zemlje.

Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 12 i 18 stepeni, na jugu Hercegovine od 18 do 23 stepena.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30, na jugu Hercegovine od 31 do 35 stepeni.

U utorak će u cijeloj Bosni i Hercegovini intenzitet ultraljubičastog zračenja Sunca dostizati vrlo visoke vrijednosti (UV indeksa od 8 - 10), saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U Sarajevu će više sunčanog vremena biti prijepodne, dok se poslijepodne očekuje pljusak kiše. Jutarnja temperatura zraka oko 17, a najviša dnevna oko 28 stepeni.

Danas je u većem dijelu Bosne i Hercegovine preovladavalo sunčano vrijeme. U istočnim i sjeveroistočnim područjima su registrovani pljuskovi i grmljavina.

Temperature zraka izmjerene u 14 sati imale su sljedeće vrijednosti: Bjelašnica 18 stepeni, Ivan-sedlo 29, Neum i Sokolac 31, Livno i Sanski Most 32, Bihać, Bugojno, Gradačac, Prijedor, Sarajevo, Srebrenica i Trebinje 33, Banja Luka, Doboj, Stolac, Tuzla i Zvornik 34, Bijeljina i Goražde 35, Zenica i Čapljina 36 i Mostar 37 stepeni.

Pretežno oblačno bit će u srijedu, a poslijepodne se očekuju lokalni pljuskovi u istočnom i sjevernom dijelu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 12 i 18 , na jugu Hercegovine od 17 do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29, na jugu Hercegovine od 30 do 35 stepeni.

U četvrtak će biti sunčano uz umjerenu oblačnost. Poslijepodne se očekuje umjeren razvoj oblačnosti koji će usloviti lokalne pljuskove. Padavine se ne očekuju na sjeveru i jugu zemlje. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 10 i 16 stepeni, na jugu Hercegovine od 17 do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka između 26 i 31, na jugu Hercegovine od 30 do 35 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije