Sutra izjašnjavanje o nepovjerenju Vladi KS

Radiosarajevo.ba
Sutra izjašnjavanje o nepovjerenju Vladi KS


Zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo će se na sjednici zakazanoj za petak 21. septembra u 14:00 sati, izjašnjavati o nepovjerenju ovoj vladi.

Sadašnju vladu čine ministri i premijer iz Socijaldemokratske partije (SDP) BiH te ministri iz Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH.

Prijedlog za smjenu sadašnje vlade potpisalo je 13 zastupnika u Skupštini iz Stranke demokratske akcije (SDA), Stranke za BiH (SBiH) i Bosanske stranke (BOSS) te samostalni zastupnik Enes Zeković.

Na jučerašnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo zastupnici su (sa 19 glasova za i 15 protiv) izglasali da će u petak biti održana sjednica na kojoj će glasati o nepovjerenju aktuelnoj Vladi KS-a.

Za smjenu Vlade potrebno je 18 glasova.

Podsjećamo, u januaru 2011. godine imenovana je Vlada SDA i SDP, a nakon što SDA nije podržala državni budžet došlo je do pucanja ove koalicije. Vlast su krajem šestog mjeseca preuzele stranke SDP i SBB.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije