Sutra bez snijega, naredne sedmice opet padavine

Radiosarajevo.ba
Sutra bez snijega, naredne sedmice opet padavine

Snijeg koji u posljednja dva dana nije odustajao s padanjem, konačno je počeo jenjavati. Sutra se očekuje potpuna obustava padavina, ali na veliku žalost građana, sa padavinama nastavlja tokom prva dva dana naredne sedmice.

Temperatura će tokom sutrašnjeg dana u Sarajevu biti -6 stepeni, a najniža -14 stepeni celzijusa, dok će ponedjeljak biti nešto hladniji -10 (-13), odnosno u utorak -8 (-12) stepeni.

U Mostaru će sutra biti bez sniježnih padavina, koje se također očekuju u ponedjeljak i utorak, a temperature će sutra u ovom dijelu BiH biti stepen iznad nule, a najniža temperatura dostizaće -9 stepeni celzijusa. Ponedjeljak i utorak nastavljaju se sniježne padavine, a temperature će se popeti do -5 (-19), odnosno -2 (-10) stepeni.

Banja Luka će u naredna dva dana biti pošteđena padavina: sutra će temperatura iznossiti  -7 (-17),  u ponedjeljak -7 (-17), dok će utorak temperatura pasti za jedan stepen: -6 (-10), ali uz padavine.


 Prognoza vremana za danas

Danas je u našoj zemlji Sarajevu zabilježena temperatura Visine snijega u 7 sati: Bjelašnica 217 centimetara, Ivan-sedlo 170, Sarajevo 101, Kupres 95, Bugojno 58, Livno 54, Mostar 52, Drvar 44, Zenica 38, Goražde 37, Jajce 36, Tuzla 32, Bihać, Gradačac 30, Sanski Most 21, Neum 12 centimetara. 

Temperature zraka izmjerene u 7 imale su slijedeće vrijednosti: Kupres i Ivan-sedlo - 18 °C, Sarajevo i Bugojno - 14, Jajce i Livno - 13, Tuzla, Zenica i Drvar - 12, Bihać i Gradačac - 11, Sanski Most i Goražde - 10, Bjelašnica - 8, Mostar - 7, Neum 0 °C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 945 hPa, za 2 hPa je veći od normalnog i opada. Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa snijegom. Na krajnjem jugu zemlje može biti i susnježice i kiše. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera, u Hercegovnini bura. Najviša dnevna temperatura zraka između - 13 i - 6, na jugu od - 3 do 3 °C.

U Sarajevu oblačno sa snijegom. Najviša dnevna temperatura zraka oko - 11 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije