Susret s idolom: Kako je Zlatan saznao za posljednju želju malog Hajrudina

Radiosarajevo.ba
Susret s idolom: Kako je Zlatan saznao za posljednju želju malog Hajrudina

Nakon što je portal Slobodna-bosna.ba objavio priču o malom Hajrudinu Kamenjašu iz Vareša kojem je posljednja želja da upozna nogometaša Zlatana Ibrahimovića, mediji u BiH, pa u regionu, a onda i cijeloj Evropi su se ujedinili u jednom - da priča dođe do Zlatana i da se ispuni želja dječaka kojem ljekari daju slabe šanse za preživljavanje. I ispuniće se!

Priča je došla do Zlatana i nakon meča PSG - Benfica dogovoriće se detalji oko njihovog susreta. Porodica je spremna na put tamo gdje Zlatan javi,  kako kažu, želja malog Hajrudina je da pregleda Zlatanovu utakmicu i da se prije ili poslije s njim susretne.

"U kontaktu smo s menadžerom Zlatana, sve je još neizvjesno, i molim medije da ne prenose da će Zlatan doći u Sarajevo, on to nije rekao niti je to Hajrudinova želja, Hajrudinova želja je da ode kod njega i gleda utakmicu", kaže Tevhida Tea Rekić koja je preko svoje FB stranice pokrenula akciju o kojoj su nas obavijestili prijatelji iz Njemačke. Zamolila je ljude da prestanu slati mailove Zlatanovom menadžeru, jer već zna za priču i dogovara se susret dječaka s nogometnim idolom.

Sve je počelo kada nas je jučer ujutro Elvira Hoves iz Kelna obavijestila o tome da Thea Rekić koja je preko svoje humanitarne organizacije organizirala podršku mnogoj djeci koja su se liječila van BiH. Liječenje malom Hajrudinu je plaćeno i akcija nije zahtijevala novac, već samo kontakte.

 "Posljednja želja mu je da vidi Zlatana Ibrahimovića i s tom posljednom željom me zaduži mali Hajrudin koji nema više puno vremena. Majka od Hajrudina Amela Kamenjaš me takođe zamoli grcajući u suzama da poduzmem sve i pokušam ispuniti ovu posljednju želju njenog sina. Po prognozi ljekara mali Hajrudin nema puno vremena, najviše mjesec dana. Molim vas ako neko ima kontakt sa Zlatanom Ibrahimovićem ili kontakt s njegovim menedžerom da nam pomognu", napisala je na svom FB profilu Tevhida Thea Rekić.

"Nije nam bitan prevoz i gdje se Zlatan nalazi. Ja ću od sebe sve ostalo da organiziram, bitan nam je kontakt i da Zlatan pristane. Vjerujem u nas!", napisala je Thea.

Ispod teksta i foto-galerije dječaka stajala je poruka, vapaj Hajrudinove majke Amele:

 "Molim sve ljude dobre volje, znam da neko ima kontakt s njim, molim vas javite mu!"

Kada smo se uvjerili da je priča istinita, objavili smo tekst koji su vrlo brzo prenijeli mnogi portali, a krenula je i trka po Facebooku koji je, ispostaviće se, svemoćan. Ljudi su se vrlo brzo počeli javljati, neko poznaje Zlatanovog oca Šefika, neko će zamoliti Papeta Sušića da zove PSG, šalju se linkovi stranim novinama, navečer dobijamo informaciju da će danas švedski 'Aftonbladet' objaviti priču koja je već na svim bh., regionalnim i jedan za drugim evropskim portalima.

Na kraju, tamo odakle je sve i počelo - na profilu Tevhide Thee Rekić objavljeno je sljedeće.

"Molim vas da ne šaljete više mailove Zlatanovom menadžeru, stvarno je ogroman pritisak napravljen putem maila. Potcrtavam: Preko veoma pouzdane osobe smo u kontaktu s menadžerom i sve dogovaramo. Hajrudinova majka je također preko nas s njim u kontaktu, mediji neka šalju apele, ali molim vas bez nekih spominjanja termina da ne bi došlo do komplikacija i negativnog odgovora. Sutra ćemo dobiti tačan odgovor!", kaže Thea.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije