Susjed, upali svjetlo (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Susjed, upali svjetlo (VIDEO)

U utorak su u tramvaju na relaciji Baščaršija-Ilidža slovenski i bh. studenti književnosti i arhitekture čitali svoju poeziju. Ovo je jedan u nizu performansa u okviru projekta „Susjed, upali svjetlo“.

“Ovakvim preformansima oni nagovaraju ljude da nikad ne drže ugašena svjetla jer hoće bolje da ih upoznaju. Ja bih želio da se zahvalim studentima iz Ljubljane i Sarajeva na ovim akcijama”, kazao je Ibrahim Spahić predsjednik IPC-a.

Kakva je atmosfera vladala u tramvaju pogledajte u videu.


http://www.youtube.com/watch?v=6pXFcxjNflY


Video: RadioSarajevo


Studenti iz Ljubljane i Sarajeva će 15. novembra postaviti instalaciju napravljenu od otpada i opet prezentirati poeziju u sarajevskoj galeriji Duplex.

“Cilj projekta je buđenje svijesti kod građana. Samo uzajamnom suradnjom možemo da promjenimo ovakvo stanje u Bosni i Hercegovini”, kazala je Amra Božović, studentica književnosti i bibliotekarstava Filozofskog fakulteta u Sarajevu.

Sve aktivnosti se organiziraju povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv fašizma, antisemitizma i ksenofobije u organizaciji Međunarodnog centra za mir.

Učesnici projekta "Susjed, upali svjetlo" su Amra Božović, Tamara Lazarević, Sara Badovinac, Dejan Koban, Katja Škorić, Aida Beganović, Semra Mahmutović, Dželil Nesimović, Mohor Kordež, Jana Furman, Larisa Kazić, Klara Debeljak, te Mito Kostadinovski (studenti Fakulteta za arhitekturu u Ljubljani i Sarajevu), članovi IPC-a i KUD Kentaver.

goran, radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije