Sudbina Demofesta znat će se do 15. marta

Radiosarajevo.ba
Sudbina Demofesta znat će se do 15. marta

Sudbina banjalučkog festivala Demofest, jednog od najvećih i najposjećenijih festivala u BiH i najvažnijeg festivala za demo bendove u regiji, biće poznata do 15. marta, što je rok za odluku o tome da li će banjalučki festival i ove godine okupiti brojne ljubitelje muzike iz regije i Evrope. Festival je prije nekoliko mjeseci najavio gašenje zbog nedostatka sredstava.

Brankica Janković, direktorica firme Aquarius, koja je prethodne četiri godine organizovala ovaj festival, rekla je da je sudbina festivala zasad neizvjesna.

"Demofest je preživio četiri godine, a da li će ga biti ove godine još ne znamo. Nažalost, mi kao organizator nismo više u prilici da budemo jedan od najvećih finansijera ovog projekta", rekla je Janković.

Banjalučki Demofest više ne postoji

Ona je dodala da su ljudi koji rade na projektu festivala bili na razgovoru sa Dragoljubom Davidovićem, gradonačelnikom Banjaluke, koji je predložio da se odluka o gašenju festivala prolongira do 15. marta. Gradonačelnik je pružio podršku Demofestu kao projektu od interesa za grad, a konačni odgovor svih relevantnih institucija koje bi mogle pomoći festival organizatori očekuju narednih dana.

U međuvremenu je na Facebooku pokrenuta grupa podrške Demofestu, gdje svi koji vole Demofest i smatraju da je njegovo postojanje važno za kulturu u Banjaluci i cijeloj BiH, putem molbi mogu izvršiti pritisak na vladajuće.

Više informacija na stranici Demofest Sad Ili Nikad.


 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije