Suad Džafić: Želimo unaprijediti saradnju sa Srbijom

Radiosarajevo.ba
Suad Džafić: Želimo unaprijediti saradnju sa Srbijom
/ FOTO: Radiosarajevo.ba

Ministarka sporta i omladine Srbije Alisa Marić i ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Sredoje Nović potpisali su jučer u Beogradu Memorandum o saradnji.

"Regionalna saradnja je naročito bitna za mlade ljude i sportiste. Mi imamo zakon o mladima i zakon o sportu, ali je razmjena iskustava dobrodošla", rekla je Marićeva nakon  potpisivanja memoranduma, a javila Fena.

Ministar Nović je naglasio da ovaj dokument otvara novu stranicu saradnje između dvije zemlje u oblasti omladine i sporta.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su i državni sekretar Predrag Peruničić, pomoćnica ministra za omladinu Snežana Klašnja, pomoćnik ministra za sport Dragan Atanasov, a u delagaciji BiH su pored ministra Novića, bili i njegovi pomoćnici Biljana Čamur i Suad Džafić.

''Sporazum je iznimnog značaja s obzirom da će poboljšati naše odnose s kolegama iz Srbije. Sada imamo odličnu osnovu za zajednički ulazak u brojne projekte koje planiramo. Obuka kadrova na obje strane također je jedan od prioriteta za naredni period, a posebno važnom čini se mogućnost konkretne razmjene iskustava s kolegama u Srbiji, gdje je sport mnogo bolje organizovan nego u našoj zemlji'', kazao je za Radiosarajevo.ba pomoćnik ministra Suad Džafić.

Potpisani sporazum značajno doprinijet će i ukupnom poboljšanju odnosa između dvije zemlje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije