Studenti pozvali Marjanovića da ostane ministar

Radiosarajevo.ba
Studenti pozvali Marjanovića da ostane ministar

 

Nakon jučerašnje, neopozive ostavke ministra obrazovanja u Kantonu Sarajevu prof. dr Damira Marjanovića, pismom podrške oglasili su se i “zlatni studenti” - dobitnici priznanja „Zlatna značka“ Univerziteta u Sarajevu.

Marjanović: Ne krivim nikoga, postoji poslovna etika

Počeli protesti prosvjetara, ostavka ministra Marjanovića

Podsjećanja radi, ministar Marjanović omogućio je ovim studentima besplatan doktorski studij.

‘Zlatni studenti’ u svom su pismu zamolili Marjanovića da još jednom razmotri svoju odluku o neopozivoj ostavci na ministarsku dužnost:

“Naime, potpuno shvaćamo razloge za takvu odluku, no istovremeno podsjećamo da je ministar Marjanović jedan od rijetkih dužnosnika svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini koji je imao viziju za poboljšanje obrazovnog sistema, te konkretnim postupcima pokušao tu viziju i realizirati. Smatramo da je za svaku promjenu potrebno vremena, pa stoga i za ovakve pothvate.

Teška vremena zahtijevaju spremnost na kompromise, razumijevanja i velika zalaganja, a mi smo to upravo vidjeli u slučaju ministra Marjanovića. Svojim radom dao je nadu nama, najboljim studenticama i studentima Univerziteta u Sarajevu, dokazao je da za mlade ovdje ima svijetle budućnosti, da je nekome stalo da ostanemo u ovoj zemlji, da se trud i rad isplate… Bio je uvijek spreman saslušati sve strane u obrazovnom procesu. Ne u svojoj kancelariji, nego na terenu.”

Upravo zato, dobitnici priznanja "Zlatna značka" smatraju da bi Marjanović još mnogo mogao doprinijeti i pored prepreka na koje nailazi. “Ujedno se ovim otvorenim pismom obraćamo njegovim kolegama u Vladi KS, svim nastavnicima i profesorima s molbom da ne dozvole odlazak čovjeka koji je pokušao pronaći najprihvatljivija rješenja za vremenom nagomilane probleme u obrazovanju.“

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije