Štrajk upozorenja u vrtićima

Radiosarajevo.ba
Štrajk upozorenja u vrtićima

Sindikat 'Dječji vrtići' Mostar donio je odluku o stupanju u štrajk upozorenja koji će se održavati u trajanju od dva sata, od 24. jula pa sve do ispunjenja njihovih zahtjeva.

"Iako svjesno i odgovorno svakodnevno obavljamo svoj posao i skrbimo za oko 400 djece, do dana današnjeg nismo dobili plaću za lipanj/juni. Veće poniženje od ovoga je samo činjenica da se iz gradskog Odjela za financije i općenito iz Gradske uprave ne može dobiti nikakva pouzdana informacija kada se možemo nadati sredstvima za plaću i regres“, navodi se u priopćenju Sindikata.

Potom se ističe, javlja novinska agencija Fena, da se u gradskom Odjelu za financije uopće ne javljaju na telefone, pa se Sindikat pita jesu li linije u kvaru, ili odbijaju podići slušalicu ili uopće nisu na poslu.

Odgovor Gradske uprave

„Zbog neodgovornog ponašanja osnivača prema nama, mi nismo u mogućnosti izvršavati svoje građanske obveze prema drugima", navodi se u priopćenju.

U povodu Odluke o stupanju u štrajk, Gradska uprava Mostara oglasila se priopćenjem za javnost u kojem stoji kako nitko od budžetskih korisnika još nije dobio plaće za lipanj/juni.   

„Ako se zna da svi proračunski korisnici dobivaju plaće u isto vrijeme, nema razloga da zaposlenima u Vrtiću one budu isplaćene prije nego drugima“, navodi se u priopćenju iz Gradske uprave Mostara. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije