Stotine radova pristigle na PitchWise konkurs

Radiosarajevo.ba
Stotine radova pristigle na PitchWise konkurs

Književni konkurs PitchWise za 2012. godinu izazvao je veliko interesovanje autora/ica u zemljama našeg regiona, ali i šire. Na adresu organizatora, Festivala ženske umjetnosti pristiglo je ukupno 849 tekstova 315 autora i autorica iz zemalja sa prostora bivše Jugoslavije, kao i iz Bugarske, Grčke, Novog Zelanda i SAD.

Najviše prijava je stiglo iz Srbije, zatim iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Od ukupnog broja tekstova, 581 je poetski, dok je proznih 268.

Tročlani žiri će u naredna dva mjeseca pažljivo iščitati sve tekstove, arezultate objaviti najkasnije do 20. augusta.

Sedmi PitchWise od 13. do 16. septembra

Ovogodišnje, sedmo izdanje PitchWise festivala ženske umjetnosti i aktivizma u BiH dešavat će se od 13. do 16. septembra, a kao i prethodnih godina, biće to mjesto okupljanja umjetnika/ca i aktivista/kinja različitih generacija iz BiH i svijeta.

Sedmi festival PitchWise ponudiće brojne izložbe, kreativne radionice, predavanja, performanse, predstave, promocije knjiga, diskusije, projekcije filmova, koncerte i mnoga druga dešavanja, a sve u cilju podsticanja pozitivnih društvenih promjena kroz angažovanu umjetnost i aktivizam.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije