Stolac kao na dlanu: Pogledajte Gigapixel panoramu hercegovačkog bisera

Radiosarajevo.ba
Stolac kao na dlanu: Pogledajte Gigapixel panoramu hercegovačkog bisera

Objavljena je prva Gigapixel panorama Stoca,  čime se promovira turistička osobenost ovog grada zaljubljenicima prirodnih bogatstava Bosne i Hercegovine. 

"Gigapixel panorama Stoca predstavlja jedan od najboljih načina promocije značajnih turističkih destinacija širom Bosne i Hercegovine. Osoblje TZ HNK/Ž se nada da će konkretnim akcijama poboljšati web-prezentaciju Stoca kao i turističkih vrijednosti koje su do sada bile skrivene od šire internetske publike koja je ciljana skupina kojoj se obraća turistička zajednica Hercegovačko-neretvanske Županije / Kantona", istaknuo je direktor TZ HNK-a Andrija Krešić.

"Ovakav pristup prezentacije prirodnih bogatstava je nov, inovativan i brz te prilagođen novoj generaciji koja bira turističke destinacije koristeći moderne uređaje i internet kao osnovni kanal komunikacije. Zbog toga je svaka gigapixel panorama iznimno bitna ne samo za županiju ili kanton u kojoj je kreirana nego i za turizam Bosne i Hercegovine u kojoj se zaista ima toliko toga lijepoga vidjeti, a bogatstvo može biti skriveno samo klik od vas. TZ HNK/Ž će također i u narednom periodu podržati inovativne načine prezentacije a sve u cilju veće turističke promocije Bosne i Hercegovine", izjavio je zamjenik direktora Turističke zajednica Hercegovačko-neretvanskog kantona Semir Temim.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije