Stipendije za državljane BiH

Radiosarajevo.ba
Stipendije za državljane BiH


Državljanima Bosne i Hercegovine Ambasada Italije u Sarajevu dodjeljuje stipendije, koje finansira Vlada Italije, za školovanje u Italiji tokom akademske 2013./2014. godine.

Stipendije su doprinos onima koji namjeravaju studirati ili obaviti istraživanje u Italiji pri nekoj od institucija, kao što su univerziteti, akademije, konzervatoriji, instituti za restauraciju, naučno-istraživački centri i laboratoriji, Nacionalna škola za kinematografiju, biblioteke, arhivi, muzeji i druge vladine institucije.

Za dobijanje stipendije za jednu od ovih institucija, neophodno je poznavanje italijanskog jezika.

Potencijalni stipendisti Vlade Italije, zainteresirani za pohađanje kratkih kurseva italijanskog jezika, u trajanju od jednog do tri mjeseca, obavezni su poznavati samo osnove italijanskog jezika.

Za kratke stipendije za usavršavanje mogu aplicirati i profesori italijanskog jezika.

Da bi podnio zahtjev za stipendiju, kandidat mora aktivirati account za pristup web stranici Borseonline.esteri.it, a sa iste popuniti i poslati online formular zahtjeva za stipendiju.

Prilikom popunjavanja obrasca obavezno je digitalno učitavanje važećeg identifikacionog dokumenta (lična karta ili pasoš) i to one strane sa ličnim podacima, fotografijom i njegovim trajanjem.

Krajnji rok za elektronsko dostavljanje formulara je 31.maj ove godine, saopćeno je iz Ambasade Italije u BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije