Stipendije, studiranje i istraživanje u Njemačkoj

Radiosarajevo.ba
Stipendije, studiranje i istraživanje u Njemačkoj

Njemačka služba za akademsku razmjenu DAAD i Open Society Institute dodjeljuju i ove godine odličnim studentima kao i znanstvenicima stipendije za studiranje ili istraživanje na jednom od njemačkih univerziteta.

Rok prijave za DAAD stipendije je otvoren do 15. novembra ove godine, a za stipendije Open Society Instituta OSI do 31. oktobra

Za stipendiju u okviru naredne akademske godine 2013/14. se mogu prijaviti studenti svih studijskih pravaca koji će naredne godine završiti prvi ciklus studija (BA) te nakon toga žele upisati magistarski studij (MA) u Njemačkoj, zatim naučnici svih oblasti za istraživačke i doktorske stipendije, potom studenti i naučnici svih oblasti koji u Njemačkoj žele završiti intenzivni kurs njemačkog jezika, kao i oni studenti i naučnici koji u Njemačkoj žele posjetiti ljetnu školu iz svoje stručne oblasti

Prijave se predaju u Njemačkoj ambasadi, a dodatne informacije o ponudama stipendija i uslovima prijavljivanja možete pronaći na adresama: www.daad.de, www.funding-guide.de i Facebook stranici.

Kako je saopšteno iz Ambasade Njemačke u BiH, od nedavno jeza kadar visoke školske spreme iz naše zemlje postalo jednostavnije da zasnuju radni odnos u Njemačkoj. Više informacija na ovom LINKU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije