Stanje na putevima: Vozači, oprez

Radiosarajevo.ba
Stanje na putevima: Vozači, oprez


Zbog snijega koji je noćas padao u zapadnim predjelima Bosne i Hercegovine, kolovozi su pretežno mokri i klizavi pa se vozači pozivaju na pojačan oprez; podsjeća se i da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno na putevima u našoj zemlji.

Zbog čestih odrona zemlje i kamenja na kolovoz, dodatan oprez se savjetuje i na dionicama u usjecima.

U Sarajevu, zbog radova na sanaciji kolovoza, od 8 do 16 sati, usporeno je saobraćanje u ulicama Kakanjska i Stari Kovači.

Zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj, i dalje je zabranjen promet teretnih vozila na graničnom prelazu Izačić, dok na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Na dionici magistrale M-4, Drežnik-Šićki Brod, zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj te preusmjeren na semaforima u naselju "Irac", za vozila iz pravca Tuzle, te na raskrsnici kod "Siporex", za vozila koja dolaze sa Šićke petlje. Također, prema informaciji iz auto-moto službe, na dionici M-16.2, Prozor-Jablanica, u toku je sanacija mosta, te se saobraća naizmjenično-jednom trakom.

Na putu M-17 Doboj-Modriča (dionica Šešlije-Johovac ), zbog izlaska vozila i mašina angažovanih na izgradnji autoputa Banja Luka-Doboj dolazi do povremenih 15-minutnih obustava saobraćaja, radnim danom od 7 do 17 sati.

Uz navedeno, u toku je izgradnja obilaznice oko Trebinja, pa su moguće povremene kraće obustave saobraćaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije