Stabla ginko bilobe posađena u ulici Zmaja od Bosne

Radiosarajevo.ba
Stabla ginko bilobe posađena u ulici Zmaja od Bosne


Stabla ljekovite biljke ginko bilobe, koja će doprinositi čišćem zraku u našem gradu, od danas rastu i ukrašavaju ulicu Zmaja od Bosne u općini Novo Sarajevo, tačnije šetnicu u blizini objekta Zavoda zdravstvenog osiguranja, saoćeno je iz KJKP Park.

Iz KJKP Park apeluju na građane da čuvaju zelene površine i svako stablo, jer njihov značaj i doprinos našem ugodnijem življenju je višestruk, posebno ako se u obzir uzme najveća koncentracija zagađenosti zraka, u Evropi, zabilježena u posljednje vrijeme u Sarajevu.

Nakon sadnje ove vrste stabala u oktobru prošle godine u Starom Gradu i vrlo pozitivnih reakcija građana, ali i stručnjaka, radnici preduzeća Park iskoristili su pogodne vremenske prilike, da i u ovoj godini nastave realizirati svoj cilj, a to je ozelenjavanje javnih površina Kantona Sarajevo novim, što kvalitetnijim  i većim brojem odraslih stabala.

Sadnju stabala ginko bilobe, starih 20 godina, danas je podržao i Nedžad Koldžo, načelnik Novog Sarajeva, koji je sa Mustafom Resićem, direktorom preduzeća Park zasadio jedno stablo.

Nova dva stabla zasađena su na mjestu na kojem su bila stabla topole, a koja su zbog starosti i oboljenja morala biti uklonjana.

Akciju sadnje novih stabala, ukoliko to vremenske prilike dozvole, Park će nastaviti i narednih dana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije