Srušio se balon u Zetri

Radiosarajevo.ba
Srušio se balon u Zetri
U noći između petka i subote se usljed težine snijega u potpunosti srušio balon iznad ledene plohe Zetra. Prava je sreća što u trenutku rušenja niko nije boravio unutar balona. U trenutku rušenja, dvojica radnika su bila na krovu objekta, pokušavajući raščistiti snijeg, a dežurni su im priskočili u pomoć, tako da su izbjegnute žrtve.

Ipak, nastala je ogromna materijalna šteta, s obzirom da je balon sada praktično neupotrebljiv. Trenuto se vrši izmiještanje opreme i tribina koje su se nalazile u balonu, a dežurne službe Zetre i organizatori Hokejaške lige BH HL procjenjuju da bi ovo moglo znači i kraj klizačke sezone u Sarajevu, što se tiče klupskih sportova na ledu.  

Zbog svega je otkazan i međunarodni turnir Happy Hockey days.

“Tokom noći se pod težinom snijega srušio balon na Zetri i trenutno radimo na saniranju digitalne i ostale opreme koja je jučer postavljena unutar balona. Naši gosti koji su jučer došli iz Subotice su blokirani u hotelu i ne znamo kada će se uspjeti vratiti kući. Za danas smo za njih i goste iz Novog Sada koji na put nisu ni krenuli, imali isplaniran obilazak izložbe dinosaura u Pionirskoj dolini, kao i istorijske jezgre grada, ali nažalost sve smo morali otkazati“, izjavio je Adnan Mrkva, direktor BHHL kids lige.




Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije