Prijedor: Srednjoškolci prikupljaju novac kako bi mogli otići na ekskurziju

S. Š. J.
Prijedor: Srednjoškolci prikupljaju novac kako bi mogli otići na ekskurziju
/ Učenici trećeg razreda Gimnazije Sveti Sava u Prijedoru
Učenici trećeg razreda gimnazije Sveti Sava u Prijedoru, proteklih dana intenzivno prikupljaju novčana sredstva za sedam učenika kojima nedostaje novac za odlazak na ekskurziju.

"To su učenici koji su svakako zaslužili ovo putovanje, ali im nedostaje dio novca od 800 KM, koliko košta maturska ekskurzija koja će biti u septembru. Naše prve aktivnosti bile su usmjerene na prikupljanje sekundarnih sirovina tj. papira, kartona, plastičnih i metalnih čepova, kao i folija od cigareta. A pomogli su nam i lokalni kafići i slastičarnice (kao što su Balkan i Jelen Pub Life Club). S vremenom smo proširili naše akcije", kazao je Aleksa Komosar za Radiosarajevo.ba, jedan od učenika Odjeljenja III2 prijedorske gimnazije Sveti Sava.

Učenici su uz veliku pomoć radnika NP Kozara, profesora, gimnazijalaca, ali i volontera iz drugih razreda, 25. i 31. marta na teritoriji Ljubije učestvovali u akciji pošumljavanja gdje su zasadili 5000 sadnica javora i jasena. 

"Ovu akciju finansirala je RŽR Ljubija, a sav zarađeni novac bit će doniran učenicima našeg odjeljenja. Veliku zahvalnost dugujemo direktoru NP Kozara Draganu Romčeviću te direktoru RŽR Ljubija, Stanku Vujkoviću koji su nam ponudili ovu saradnju i nadamo se da smo je opravdali našim trudom, radom i željom da svih 28 učenika III2 ide na ekskurziju. Veliku zahvalnost dugujemo direktorici naše škole, profesorici Radmili Bijelić, koja nam je odobrila da imamo slobodan školski dan koji bismo proveli dan pošumljavajući s našom razrednicom, profesoricom Svjetlanom Rončević", dodaje Komosar. 

Vrijedni učenici nude firmama usluge promoviranja njihovih proizvoda ili usluga u zamjenu za simbolična novčana sredstva u iznosu koji same firme odrede. Svi zainteresirani, mogu se javiti Aleksi na broj 066/098-010. Većinu akcija pokrenuli su učenici odjeljenja III2 - Igor Romčević i Sara Mršić.

"Pored brojnih poslovnih subjekata kojima dugujemo zahvalnost za saradnju, zahvalni smo i svim pojedincima koji se interesuju za naš rad i doprinose nam na različite načine. Direktorica kina Kozara, Safira Karahodžić nam je omogućila da organiziramo projekciju filma Vrati se, Zone (Zona Zamfirova 2) devetog aprila u 16 sati. Svi koji budu željeli prisustvovati projekciji mogu kupiti ulaznice po cijeni od tri KM", poručio je Aleksa. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije