Srednjoškolci iz Ilijaša posjetili Ars Aevi: Oduševljeni umjetničkim blagom Kolekcije (FOTO)

Radiosarajevo.ba
Srednjoškolci iz Ilijaša posjetili Ars Aevi: Oduševljeni umjetničkim blagom Kolekcije (FOTO)
/ FOTO: Ars Aevi

Muzej Ars Aevi danas je, 11. 12. 2014. godine, ugostio učenike i profesore Srednjoškolskog centra "Nedžad Ibrišimović" u Ilijašu. 

Ova posjeta uslijedila je nakon promocije knjige Uvod u genetiku ponašanja, čiji su autori Ajla Rizvanović-Smajlović, Nikolina Elez-Burnjaković i prof. dr. Suvad Lelo, u Art Depou Ars Aevi, kojoj su prisustvovale direktorica Nirheta Rahić i profesorica Mirzeta Kašić Lelo iz Srednjoškolskog centra u Ilijašu. 

Njih dvije su, vidjevši vrijednu Kolekciju Ars Aevi, odlučile grupi učenika pružiti priliku da posjete Muzej i upoznaju se s pričom o Projektu Ars Aevi i njegovim potencijalima. 

Istaknule su da je cilj posjete buđenje svijesti kod učenika ka estetskom doživljaju najvrednijih i najznačajnijih djela savremene umjetnosti u Jugoistočnoj Evropi. 

Učenici su imali priliku slušati predavanje direktora Ars Aevija Envera Hadžiomerspahića, koji ih je tom prilikom upoznao s razvojem Projekta Ars Aevi i najznačajnijim umjetnicima svijeta savremene umjetnosti.

Učenici i profesori su uživali u ambijentu Art Depoa u kojem se nalazi jedinstvena Kolekcija savremene svjetske umjetnosti, te arhitektonski projekti slavnog arhitekte Renza Piana.

Ars Aevi još jednom podsjeća da su vrata Art Depoa otvorena svima, s nadom da je ova posjeta samo početak saradnje sa Srednjoškolskim centrom i da će i ostali učenici ove škole posjetiti Muzej, ali ne samo oni, već i svi ostali.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije