Srednjoškolac Inel Halilović treba našu pomoć

Radiosarajevo.ba
Srednjoškolac Inel Halilović treba našu pomoć


„U MSŠ "Hazim Šabanović" se mnogo tužnih događaja desilo, ali svi se slažemo da je ovo jedan od najtežih. Naime, učenik moje škole, Inel Halilović, je imao tešku povredu za vrijeme raspusta. Jedino šta znam jeste da živi sa svojim roditeljima i jedina primanja su im bila, ono što on zaradi poslije škole.

Taj vrijedni momak koji je prehranjivao svoju porodicu za vrijeme ljetnog raspusta je pomagao ocu da sijeku drva u šumi i desila se nesreća. Stablo je palo na njega. U toj nesreći najviše je stradala njegova glava, a takodjer ima i velike teske tjelesne ozljede na ostatku tijela. On je odmah smješten u bolnicu, gotovo mjesec dana je bio u komi, doktori su mu davali samo 1% da preživi. Nakon malo manje od mjesec dana Inel se probudio iz kome. Zbog oticanje mozga morali su da ga vrate u vještačku komu. Uradjena je operacija, nisam sigurna koliko njih i sada on mora da prima više infuzija dnevno koje koštaju 200 KM.

Organizovani su turniri na kojima se skupila jedna izvjesna količina novca, koja može da podmiri infuzije za ovih par dana. Zato Vas molim da svojom novčanom donacijom pomognete ovom mladom momku, koji je toliko željan života.“

Pismo je ovo mlade Visočanke, koja se medijima obratila u nadi da će podržati i pozvati na učešće javnosti u akciji za Inelovo liječenje. Akciju, naziva 'Borba za život mladog čovjeka' su pokrenuli njegovi drugovi iz Mješovite srednje škole "Hazim Šabanović i Inelova razrednica.

Radiosarajevo.ba se priključuje ovoj akciji i apeluje na sve svoje čitaoce da pomognu liječenje mladića čija je porodica u tako teškoj finansijskoj situaciji i ne može platiti troškove Inelovog liječenja.

Trenutno zdravstveno stanje Inela Halilovića, kako doznajemo od kolega s  prijateljskog Radia Q, je vrlo teško.

Dragi prijatelji, svoju humanost pokažite čim prije i to uplatama na žiro račun, koji je otvoren u Raiffeisen banci na ime mladićeve majke:
Zilkija Halilović
Broj žiro računa: 161055-00000000 32
Broj štednog računa: 09550376840

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije