Spremite se: Velika proslava Dana Europe u Sarajevu uz koncert Zostera

Radiosarajevo.ba
Spremite se: Velika proslava Dana Europe u Sarajevu uz koncert Zostera
EU info centar / Zoster
Info centar Europske Unije u Bosni i Hercegovini odlučio je počastiti građane Sarajeva i naše države, organizirajući zajedničku proslavu Dana Europe u glavnom gradu BiH.

Tim povodom, na platou ispred BBI centra u Sarajevu bit će održan koncert mostarske rock grupe Zoster, a svi građani su pozvani da se pridruže proslavi ovog značajnog datuma, saopćeno je iz EU info centra.

Koncert će biti održan u četvrtak 11. maja, s početkom u 20 sati, te će to biti sjajna prilika da se u srcu BiH slavi europsko zajedništvo.

Iz EU info centra podsjećaju da se Dan Europe slavi svake godine 9. maja, povodom godišnjice historijske Šumanove deklaracije koja je postavila osnovne temelje na kojima je izgrađena EU. To je i prilika da se slave dostignuća EU - trajni mir, ekonomska saradnja i kretanje bez granica.

Dodaju i kako Europska unija ove godine slavi značajne godišnjice: 60 godina od potpisivanja Ugovora iz Rima, koji su postavili temelje ujedinjene Europe kakvu mi danas poznajemo i 30 godina postojanja Erasmus programa u oblasti obrazovanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije