Spot 'Kažu' Dubioza kolektiva najemitovaniji na MTV Adria

Radiosarajevo.ba
Spot 'Kažu' Dubioza kolektiva najemitovaniji na MTV Adria

Animirani spot bh. benda Dubioza kolektiv za pjesmu Kažu najemitovaniji je na regionalnom MTV kanalu. Crtež u spotu potpisuje Filip Andronik, a režiju i animaciju Toni Huml.

Spot je prikazan više od 1000 puta na najpoznatijoj muzičkoj televiziji, što mu je na danas održanoj godišnjoj dodjeli MTV Video Play nagrada donijelo Diamond priznanje.

Dodjela MTV Video Play nagrada održana je danas u Zagrebu i Beogradu.

Grijeh Natali Dizdar, Gibonnijev Hey Crow i Igranka sastava Who See osvojili su Double platinum nagradu, svaki sa više od 800 emitovanja, a slijedi osam spotova s preko 400 emitovanja, među njima su S.A.R.S. Mir u svetu, Vlada Divljan i Ljetno kino big band Samo jednu ljubav imam, Elemental Po mojoj mjeri i Neustrašivi, Bajaga i Instruktori Daljina, dim i prašina, Frenkie Dinamit, SevdahBABY Tako mi se sviđaš (Spiritus) i Van Gogh Nešto vuče me dole.

Čak 42 spota nagrađeno je statusom Gold za preko 200 emitovanja. S.A.R.S., Gibonni i Elemental, Lollobrigida i Frau Casio ovojili su po tri nagrade, a The Frajle i Vlada Divljan & Ljetno kino big band, Frenkie i Zlatko primili su po dvije nagrade MTV Video Play.

Ukupno 53 videospota regionalnih izvođača u 2013. dostiglo je u zbiru preko 15.000 emitovanja na kanalima MTV Adria u regiji.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije