Sportski savez BiH: Večeras izbor najboljih sportista

Radiosarajevo.ba
Sportski savez BiH: Večeras izbor najboljih sportista

Tradicionalni 68. izbor najuspješnijih sportista i sportskih ekipa BiH u protekloj godini, u organizaciji Sportskog saveza BiH (SSBiH), bit će obavljen večeras u Narodnom pozorištu u Sarajevu u 20:00 sati.

O izboru najuspješnijih sportista i sportskih ekipa naše zemlje odlučivao je žiri kojim je predsjedavao nekadašnji nogometni reprezentativac Muhamed Konjić.

Nagrade će biti dodijeljene u kategorijama: najuspješnijeg sportiste, sportašice, najuspješniji trener, najuspješniji junior, juniorka, najuspješnija muška ekipa, ženska ekipa i najuspješnija državna selekcija.

U sklopu manifestacije će biti dodijeljena i specijalna nagrada Mirza Delibašić.

SSBiH će dodijeliti i nagrade Ambasador sporta koja je namijenjena onima koji doprinose afirmaciji sporta BiH, nagradu za životno djelo i nagradu sportske nade.

''Bez obzira na lošu finansijsku situaciju i kratak rok pripreme manifestacije, uspjeli smo, iskreno skromno, pripremiti sve za proglašenje najuspješnijeg sportiste u 2012. godini, koji je biran isključivo po rezultatima'',kazao je uime SSBiH Dino Fejzić, javila je Fena

Na manifestaciji koja će trajati nešto više od sat vremena, putem videolinka, prisutnima će  se obratit Edin Džeko, koji je nominovan za nagradu ''Ambasador sporta'' zajedno s Mirzom Teletovićem.

''Sportistu godine, u SSBiH smo birali putem pravila koja se temelje na ''mađarskim tablama'' to su tabele pomoću kojih se valorizira i izračunava sportsko dostignuće, odnosno rezultat, tako da ne postoji mogućnost ili je svedena na minimum da smo pogriješili u biranju najboljeg sportiste'', istakao je potpredsjednik SSBiH Branislav Crnogorac.

Prošle godine za najboljeg sportistu BiH izabran je džudist Amel Mekić, a kod sportašica karatašica Eldina Maslo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije