Sparkasse Bank podržala 'Drugi dječiji univerzitet' sa 7.000 KM

Radiosarajevo.ba
Sparkasse Bank podržala 'Drugi dječiji univerzitet' sa 7.000 KM

Sparkasse Bank je podržala projekat 'Drugi dječji univerzitet u BiH' koji provodi  WUS Austrija (World University Service) sa 7.000 KM. 

Novac je usmjeren u organizaciju projekta te stipendiju za jednog od mališana, a Sparkasse tim je i educirao mališane o finansijskoj disciplini kroz igru. 

Cilj projekta je da se kod najmlađih pobudi interesovanje za nauku, tehnologiju, istraživanje te ih se ohrabri u ličnom razvoju, kreativnosti i kritičkom razmišljanju. WUS Austrija u projektu uvezuje visokoobrazovne institucije, privatne kompanije i osnovne škole,  koje zajednički educiraju i stimulišu mališane da uče o stvarima sa kojima se ne susreću u redovnoj nastavi. 

Ove godine su djeca uzrasta 10-12 godina  imala edukacije prilagođene njihovom uzrastu i potrebama na Univerzitetu Mostar.

"Posebnu pažnju posvećujemo edukaciji najmlađih uzrasta, jer su djeca spremna i otvorena da uče. Ne treba propustiti šansu da im se približi pojam banke, štednje, finansijske discipline", sve ono što će im kasnije biti bitno", Elmira Lalić, PR Manager Sparkasse Bank. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije