Sojuz uspješno sletio u Kazahstan

Radiosarajevo.ba
Sojuz uspješno sletio u Kazahstan

Kapsula Sojuz, u kojoj s troje astronauta koji su bili na Međunarodnoj svemirskoj postaji (ISS) u sklopu Ekspedicije 27, sletjela je bez problema u Kazahstan, priopćeno je danas iz Centra za kontrolu svemirskih letova.
 
 Kapsula Sojuz TMA-20 sletjela je u kazahstansku stepu oko 6.27 sati po lokalnom vremenu. Astronauti se dobro osjećaju, precizirao je glasnogovornik centra za kontrolu.
 
Nakon što su proveli 159 dana u svemiru, Rus Dmitrij Kondratjev, Amerikanka Catherine Coleman i Talijan Paolo Nespoli sletjeli su prema planu na lokaciju istočno od grada Jezkazgana. Zapovjednik ove ekipe Rus Kondratjev je tijekom boravka dva puta izlazio u svemir.
 
 Umjesto ovo troje astronauta na ISS je 7. travnja stigla posada koju čine Rusi Aleksander Samokutjaev i Andrej Borisenko, te Amerikanac Ronald Garan. Njihov let k ISS-u posvećen je 50. godišnjici leta Jurija Gagarina, prvog čovjeka u svemiru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije