Snijeg opet 'iznenadio': Velike gužve u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Snijeg opet 'iznenadio': Velike gužve u Sarajevu
/ FOTO: Branimir Prijak/Radiosarajevo.ba

Iako iz nadležni službi jutros tvrde da čine sve kako bi se saobraćaj u Sarajevu odvijao normalno, na ulicama se to baš i ne vidi. 

Cijelo jutro pada obilan, mokar i težak snijeg a na sarajevskim ulicama su velike gužve, kako na saobraćajnicama tako i na autobuskim, tramvajskim i trolejbuskim stajalištima. 

 Zimska služba KJKP Rad je jutros u 4:30 pristupila posipanju saobraćajnica prvog i drugog prioriteta, rekao je za Radiosarajevo.ba Ahmed Đipa, glasnogovornik KJKP Rad.
"Apelujem da vozači koji nemaju zimsku opremu nipošto ne voze, a oni koji voze i koji imaju zimsku opremu, da voze oprezno i drže rastojanje. Snijeg je vlažan i bez dobre zimske opreme ne treba uopšte sjedati za volan", rekao je za Radiosarajevo.ba.

"Neke od tih najvažnijih saobraćajnica posute su materijalom za sprjećavanje poledice i dva do tri puta. Pošto visina snijega u početku nije bila velika i nije se odmah moglo pristupiti razgrtanju snijega. Međutim situacija se mijenja i zimska služba radi i na razgrtanju  snijega na pojedinim saobraćajnicama", rekao je Ahmed Đipa, glasnogovornik KJKP Rad.

On je istakao da su trenutno 42 vozila angažovana na čišćenju snijega u četiri gradske općine i,po njegovim riječima, glavne ulice u tim općinama su prohodne za Javni gradski prijevoz.

Anadolija

Otežan minibuski saobraćaj

"Tramvajski i trolejbuski saobraćaj odvija se bez problema, međutim usporeno. Zbog snijega koji pada najteža situacija je u odvijanju minibuskog saobraćaja", rekli su za Radiosarajevo.ba iz Službe za odnose s javnošću GRAS-a.

Od minibuskih linija u funkciji su, kako su nam rekli, Stup - Rječica i Vogošća - Tihovići, a skraćene su linije za Nahorevo do Jagomira, linija Ilidža - Mokrine do Bukovice, Hadžići - Mokrine do Selimovića, linija ya Lokve do kasarne

Autobuski saboraćaj se, također zbog intenzivnog padanja, otežano i usporeno odvija. Trenutno nisu u funkciji linije za Pofaliće i Budmoliće, a skraćene autobuske linije su Buća potok do Zraka, za Kobiljaću do Rakovice, Ušće do Šipa i linija za Ahatoviće do Bojnika, dok linija za Velešiće saobraća do Donjih Velešića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije