Snijeg i niske temperature do kraja sedmice

Radiosarajevo.ba
Snijeg i niske temperature do kraja sedmice

Niske temperature u Bosni i Hercegovini ostat će sigurno do kraja sedmice. Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH mogli su nam dati preciznu prognozu samo za kraći vremenski period, odnosno do nedjelje.

Danas će u BiH preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz mjestimično provijavanje slabog snijega. Do kraja dana potpuno oblačno. U noći sa utorka na srijedu u zapadnom i sjeverozapadnom dijelu Bosne očekuje se snijeg. Vjetar, slab do umjeren, istočni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od -7 do -2, na jugu od 2 do 7 stepeni.

U Sarajevu prijepodne umjereno, a poslijepodne pretežno oblačno vrijeme, a dnevna temperatura oko -6 stepeni, saopćeno je iz FHMZ BiH. 

Najniža temperatura u BiH zabilježena je jutros u 7h u okolini Sokoca (-26 stepeni), a najviša u Neumu (0 stepeni).

Blaže sniježne padavine očekuju se već tokom noći u sjeverozapadnoj Bosnu, a sutradan ujutru snijeg će padati i na jugu i zapadu zemlje. Snijeg se očekuje i u okolini Mostara.

U četvrtak se, također, očekuju slabije padavine koje će se u petak pojačati. Na jugu zemlje će to biti kiša pomiješana sa snijegom, koja će preći u snijeg do kraja dana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije