Smijeh i sreća: Oko 2.500 mališana proslavilo Dan dječje radosti na Vilsonovom šetalištu

0
Radiosarajevo.ba
Smijeh i sreća: Oko 2.500 mališana proslavilo Dan dječje radosti na Vilsonovom šetalištu
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Obilježavanje Međunarodne nedjelje djeteta, Sarajevo

U povodu obilježavanja Međunarodne nedjelje djeteta i Dana dječije radosti Općine Novo Sarajevo na Vilsonovom šetalištu (bina pored Zemaljskog muzeja), održana je manifestacija za oko 2.500 učenika novosarajevskih osnovnih škola od drugog do petog razreda.

Učenicima su uz prigodan kulturno-umjetnički program, podijeljeni paketići zdrave hrane sa domaćim proizvodima.

Cilj ove tradicionalne manifestacije je da se ukaže javnosti na potrebu i obavezu poštivanja prava djeteta, promoviranja zdrave ishrane i kupovine domaćih proizvoda.

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Zdravi paketići i ove godine naknadno će biti podijeljeni i učenicima Edukativnog centra "Nova Kasaba", OŠ "Potočari" i OŠ "Srebrenica".

Dječija nedjelja obilježava se svake godine u prvoj sedmici oktobra u svrhu promocije prava djeteta, poboljšanja društvene brige o djeci i jačanja odgovornosti svih subjekata zaštite, kao i upoznavanja šire javnosti sa potrebama djece.

Dječija nedjelja je prilika da se ukaže na obavezu poštovanja Konvencije UN-a o pravima djeteta, koja predstavlja međunarodni dokument, usvojen na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija 1989. godine, a sadrži univerzalne standarde koje država potpisnice Konvencije moraju garantovati svakom djetetu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije