Šljivo: Bajramskim koncertom pravimo lijepu atmosferu

Fena
Šljivo: Bajramskim koncertom  pravimo lijepu atmosferu
/ Radiosarajevo.ba
Koncert "Bajram dođe, mirišu avlije" tradicionalno se održava i ove godine.

Ove godine je održan u dvorani "Mirza Delibašić" KSC-a Skenderija u Sarajevu, a povodom obilježavanja Ramazanskog bajrama.

Oranizatori su Medžlis Islamske zajednice Sarajevo i Islamske zajednice u BiH (IZ).

Više od stotinu učesnika naći će se na sceni, koja je ove godine i najveća i najreprezentativnija do sada.

Mustafa Demirci iz Turske te Hanka Paldum, Burhan Šaban, Eldin Huseinbegović, Armin Muzaferija, Senad Podojak, Rusmir Memić te Šerif Delić i Mustafa Isaković, samo su neki od izvođača u čijim će izvedbama publika moći uživati.

U pratnji su bendovi "Av oprema" i orkestar "Amadeus", horovi "En-Nahl" Zenica, "Preporod" Ilijaš, "Sejfullah" iz Konjica, a posebnu draž koncertu dat će hor "Mektepski bulbuli".

Zamjenik glavnog imama Medžlisa IZ-a Sarajevo i glavni koordinator koncerta Malik ef. Šljivo kazao je uoči koncerta da, prije svega, žele bh. omladini pružiti mogućnost da na lijep i dostojanstven način obilježi Ramazanski bajram "kako ne bi išli na nepristojna i neprikladna mjesta, ne samo za muslimane, već općenito za čovjeka".

"Ovim koncertom činimo dobro, pravimo lijepu atmosferu u gradu i pružamo alternativu svima koji žele provesti prvi dan Bajrama u lijepom ambijentu i društvu", rekao je Šljivo u izjavi za Fenu.

Dodao je da je ovaj koncert možda vrhunac njihove organizacije te da je odziv posjetilaca veliki i da očekuju prepunu dvoranu, oko 6.000 - 7.000 posjetilaca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije