Slavonski brod: Projekcije filmova sa Mediteran film festivala

Radiosarajevo.ba
Slavonski brod: Projekcije filmova sa Mediteran film festivala

U Kazališno-koncertnoj dvorani Ivane Brlić Mažuranić od 1. do 3. aprila bit će održana retrospektiva dokumentarnih filmova iz dvadesetak zemalja koji su bili u programu Mediteran film festivala, što se već 11 godina održava u Širokom Brijegu.

Brojni ljubitelji sedme umjetnosti vidjet će izuzetno vrijedna dokumentaristička ostvarenja iz Španjolske, Izraela, Italije, Slovenije, Makedonije, BiH i Hrvatske

- Tokom 11 godina Mediteran film festival prerastao je u najveću manifestaciju dokumentarističke filmske produkcije u ovom dijelu Evrope i svijeta i Slavonskom Brodu je čast biti domaćin i organizator toga filmskog spektakla, kažu Bernard Karakaš i Saša Karić u ime udruge SB-film, organizatora trodnevne filmske fešte.

Suorganizator događaja je Ambasada Kraljevine Španije u BiH. Retrospektiva će biti održana pod medijskim pokroviteljstvom Večernjeg lista, a ulaz je na projekcije slobodan.

Kako je saopćio organizator, ova je retrospektiva je uvod u Festival igranih i dokumentarnih filmova 30 mladih država, nastalih od pada Berlinskog zida 1989. do danas.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije