Skupština KS pozvala GRAS da uspostavi saobraćaj

Radiosarajevo.ba
Skupština KS pozvala GRAS da uspostavi saobraćaj


Zbog novonastale krizne situacije uzrokovane obustavom javnog gradskog prijevoza u Kantonu Sarajevo Kolegij Skupštine KS je održao svoju hitnu sjednicu.

U zaključcima koji su jednoglasno usvojeni, Kolegij je osudio svako, pa i ovo vaninstitucionalno djelovanje i uzurpaciju imovine Kantona Sarajevo.

Aktuelna dešavanja u KJKP GRAS, te nasilnu obustavu rada, Kolegij smatra potpuno nelegalnim i nelegitimnom, naglašeno je na ovoj sjednici.

Kolegij je uputio svoju bezrezervnu podršku aktivnostima Vlade KS koje su usmjerene na saniranje posljedica obustave saobraćaja kao i aktivnostima koje se provode u obezbjeđenju alternativnog prijevoza, a sve sa svrhom da građani Kantona Sarajevo ne bi trpili posljedice novonastale situacije.

Svojim zaključkom Kolegij je uputio poziv svim zaposlenicima GRAS-a da se vrate svojim redovnim radnim aktivnostima kako bi se uspostavila redovna funkcija cjelokupnog gradskog prijevoza.

Nastavak 25. radne sjednice Skupštine KS zakazan je za ponedjeljak, 8. april, saopćeno je iz Press službe KS. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije