'Skriveni' tunel stadiona Koševo: Nekad diskoteka, danas zapuštena galerija (FOTO)

Radiosarajevo.ba
'Skriveni' tunel stadiona Koševo: Nekad diskoteka, danas zapuštena galerija (FOTO)
/ FOTO: Radiosarajevo.ba, Velija Hasanbegović

Ekipa portala Radiosarajevo.ba posjetila je danas Olimpijski stadion Asim Ferhatović-Hase na Koševu. O najpoznatijem sportskom objektu u Bosni i Hercegovini mnogo toga se zna, ali ima i onih detalja koje nisu uopće, ili su manje poznati široj javnosti.

Stadion je projektiran i zamišljen kao multifunkcionalan sportski kompleks u kojem će, osim fudbalera, i ''obični'' građani grada Sarajeva imati svoju korist.

Sve tribine najvećeg bh. stadiona su ''šuplje'', a ideja je bila da se tu nalaze teretane, fitnes centri, sale za gimnastiku... Ipak, na najvećoj tribini stadiona Koševo, tribini zapad, koja prima 17.000 gledalaca, koncept suštinski i nije sportski.

Na svijetu nema mnogo stadiona koji imaju atribut "olimpijski".

Naime, u svečanoj loži Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović-Hase, nalazi se jedna prostorija, u kojoj se, sjetit će se prijašnje generacije, nalazila diskoteka Monument.

Taj mali, neprimjetni dio koševskog stadiona, već dugi niz godina nije u funkciji, a prvenstveno je bio namijenjen za visokoposlovne i poznate državne službenike, predsjednike i druge VIP osobe koje žele gledati utakmicu u potpunoj privatnosti.

Naime, i prije agresije na našu zemlju, put unutar tribina do posebne "tajne" lože - bio je moguć. Istina, tada tribina zapad koševskog stadiona nije bila slična današnjoj...

U fotogaleriji pogledajte kako ''unutrašnjost'' zapadne tribine koševskog stadiona izgleda danas.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije