Skokovi sa Starog mosta se bliže, novca još nema

Radiosarajevo.ba
Skokovi sa Starog mosta se bliže, novca još nema

Iako je još svega 18 dana ostalo do 447. tradicionalnih skokova sa Starog mosta u Mostaru, kad bi sve već trebalo biti spremno za ovaj veliki događaj po kojem je grad na Neretvi prepoznatljiv diljem svijeta, organizatori još uvijek borbu vode s finansijama, piše Bljesak.

Ovo je za Dnevni list potvrdio glasnogovornik prestižne mostarske manifestacije Saša Oručević, navodeći kako se na svim poljima organizacije još uvijek vode pregovori.

„Još uvijek čekamo neke odgovore sponzora pa ne mogu govoriti o nikakvim detaljima“, kazao je Oručević u nadi da će nam više informacija o pokroviteljima i broju skakača moći kazati za nekoliko dana.

Interes skakača veliki kao i uvijek

Što se tiče broja skakača, zanimanje je jednako kao i svake godine, ali o broju onih koji će se u dubine Neretve vinuti s luka UNESCO-ovog zaštićenog spomenika, niko još ništa ne zna, što zabrinjava i same organizatore, ali i građane Mostara koji ovaj događaj s nestrpljenjem iščekuju.

Legendarna mostarska lasta Emir Balić, koji je dugogodišnji član organizacijskog odbora ove manifestacije, kaže kako ne sumnja da će se u organizacijskom smislu sve na vrijeme riješiti.

„Ovo je veliki događaj i nije ga lako organizirati kako to nekima izgleda. Mnogo je tu detalja, ali sam ja uvjeren da će se sve riješiti na vrijeme kao i svake godine“, kazao je Balić, napominjući da niko ne treba ni razmišljati o upitnosti održavanja manifestacije koja će se, kaže on, održati kako je i najavljeno, 28. jula u 16 sati.

Činjenicu da škrta budžetska sredstava Grada Mostara i HNŽ-a nisu mogla ovu manifestaciju dignuti na veći nivo od prošlogodišnje, organizatori pokušavaju okrenuti u korist cijele regije i ljubitelja ove manifestacije i ekstremnih sportova tako što se, kako kaže Balić, dogovara izravni televizijski prenos.

Nekoliko je medijskih kuća, navodi Balić, u pregovorima za ekskluzivno prenošenje skokova sa Starog mosta. Međutim, nije isključio ni satelitsko uključivanje i prenos u dalekim zemljama, što bi nesumnjivo vrtoglavo povećalo broj sponzora za same skakače, ali i manifestaciju te cijeli događaj diglo na puno veći nivo od prošlogodišnjeg, kada je nastupilo svega oko 70 skakača.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije