Skijaškom klubu osoba s invaliditetom Sarajevo donirano 15 skijaških odijela

Fena
Skijaškom klubu osoba s invaliditetom Sarajevo donirano 15 skijaških odijela
Austrijska ambasada u BiH je poklonila 15 skijaških odijela članovima kluba Skijaški klub osoba s invaliditetom Sarajevo.

Savjetnik austrijskog ambasadora u BiH Wolfgang Thill je prilikom uručenja opreme kazao da je donirana oprema u okviru projekta razvojne saradnje "Jug-Sjever", ali je važno da se implementira s relevantnim akterima civilnog društva, te da je bez sumnje jedan takav akter i Skijaški klub osoba s invaliditetom Sarajevo.

"Veoma mi je drago da smo u mogućnosti da nova skijaška odijela uručimo sada pred početak nove zimske sezone. Zima u okolini Sarajeva zaista može biti veličanstvena", kazao je Thill i dodao da će i dalje pružati podršku unapređenju sporta za osobe s invaliditetom.

Trener Skijaškog kluba Nijaz Memić je zahvalio na donaciji te izrazio nadu da će i dalje imati dobru saradnju s austrijskom ambasadom u BiH.

"Iskreno se nadam da će neko od ovih polaznika škole ići utabanim putem koji su napravili paraolimpijci BiH na svim poljima, edukacije, inkluzije, prezentacije. Želja mi je bila da BiH ima skijašku reprezentaciju i na dobrom smo putu da to ostvarimo", rekao je Memić i dodao da u ovoj djeci vidi igroman potencijal i želju da sutra budu sportisti i ambasadori svoje države kao što su svojevremeno bili oni.

Ski klub osoba s invaliditetom jedini je klub u BiH koji ima aktivnu školu skijanja za djecu s ograničenim mogućnostima, a Memić je najavio da će od ove godine biti uključena i djeca s intelektualnim poteškoćama, kao i slabovidna djeca, što je veliki izazov.              

Hrabri, mali sportisti "Skijaškog kluba osoba s invaliditetom Sarajevo", su također od EU Info- centra, kao domaćina današnjeg događaja, dobili ruksake u kojima mogu svoju skijašku opremu smjestiti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije