Skenderija u krizi: Uskoro bez plina i struje?

Radiosarajevo.ba
Skenderija u krizi: Uskoro bez plina i struje?

Centar Skenderija je u krizi; nakon što je u februaru ove godine, usljed ogromnih količina snijega, srušena Ledena dvorana, Centar Skenderija je izgubio 30 posto prihoda, odnosno 1,5 miliona KM, a uskoro, zbog neizmirenih računa, najvjerovatnije ostaje bez struje i plina.

''Najveći su problem nedostaci energenata, stoga postoji mogućnost da Centar Skenderija ostane bez struje i plina. Skenderija nema potrebnih prihoda, a dugovi prema Sarajevogasu i Elektroprivredi su veliki. Jednu trećinu prihoda smo izgubili nakon rušenja Ledene dvorane, a ukoliko Vlada i Ministarstvo privrede ne prepoznaju hitnost situacije, Skenderija bi uskoro mogla ostati bez struje i plina'', kazao je za Radiosarajevo.ba direktor KSC Skenderija, Hajriz Bećirević, dodavši da u KSC Skenderija već dva mjeseca nisu primili platu.

FOTO: Samir Cacan, Radiosarajevo.ba

Loše stanje Ledene dvorane predstavlja ozbiljan problem za sigurnost ljudi u neposrednoj blizini Centra Skenderija, te onih koji koriste prostor Garaže, a novi vremenski uslovi dodatno su ugrozili funkcionisanje prostora garaže; posljednjim nalazom stručnjaka sugeriše se potpuno pražnjenje i zatvaranje garažnog prostora, usljed opasnosti od propadanja njenog stropa koji je dodatno ugrožen padavinama i vlagom.

Također, iz Skenderije navode da je još uvijek ostalo neriješeno pitanje plaćanja prostora i ''neredovnih platiša poput Charlame i Ars Aevija, a obećanja sa viših nivoa da će biti plaćeni dugovi ostala su mrtvo slovo na papiru'', tako da će Skenderija u narednom periodu najvjerovatnije ostati bez plina i struje, ali i pokrenuti raskidanje ugovora sa onima koji ne ne izmiruju obaveze plaćanja troškova zakupa prostora, pa i uz sudske tužbe.

Vezano:

Direktor Skenderije: Još ništa od Ledene dvorane

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije