Skenderija: Ledena dvorana ne može biti obnovljena

Radiosarajevo.ba
Skenderija: Ledena dvorana ne može biti obnovljena

Ministar privrede Kantona Sarajevo Emir Hrenovica izjavio je danas da se ulaganja u Privredni grad i Ledenu dvoranu Centra Skenderija odvijaju po planu. On je naglasio da se ispred i iza Skenderije nalazi veliki prostor, što može biti iskorišteno za podzemne garaže, hotel i bazen.

Hrenovica je dodao da je primio dopis s prijedlogom da prostor Ledene dvorane bude prenamijenjen, te da će uskoro biti objavljen javni konkurs za kapitalna ulaganja za izgradnju hotela i pratećih sadržaja, za šta je već formirana komisija na nivou KS-a.

Istakao je da imaju različitih ideja i projekata za rješavanje prostora Ledene dvorane, te da bi za izgradnju bilo potrebno 30 miliona eura, jer su istraživanja pokazala da dvorana ne može biti obnovljena već mora biti građena iznova.

“Vrijeme je da taj centar ‘oživi’ i ovih dana ćemo razgovarati i o vraćanju određenih sadržaja Sarajevo film festivala u Skenderiju”, rekao je Hrenovica, javlja Fena.

Veliki snijeg u Sarajevu prošle godine srušio je krov Ledene dvorane. Nakon toga, najavljena je njena obnova, no...

Ne postoje uvjeti za stečaj Skenderije

Skenderija u krizi: Uskoro bez plina i struje?

Direktor Skenderije: Još ništa od Ledene dvorane

Umjesto platoa, obnovit će se Ledena dvorana

Uklanjanje urušenog krova koštat će 60.000 KM

Srušio se krov Ledene dvorane

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije