Sarajevo / Skaka moli poslodavce: Roditeljima prvačića sutra dajte slobodan dan

31. 08. 2020. u 17:28:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Grad Sarajevo poziva poslodavce da odobre zaposlenim roditeljima prvačića da budu uz njih na prvi dan škole.

"Septembar je uvijek asocijacija na početak nove školske godine koja donosi brojne izazove kako za djecu tako i za roditelje koji nerijetko nisu u mogućnosti zbog poslovnih obaveza prisustvovati prvom danu škole svoje djece. Takva praksa treba da se promijeni", navodi se u saopćenju Grada Sarajeva.

Grad Sarajevo poziva sva javna i privatna preduzeća, ustanove, ministarstva kao i organe uprave da roditeljima čija djeca kreću u prvi razred omoguće da isprate svoju djecu iz svojih domova.

"Svim zaposlenim roditeljima treba odobriti plaćeno odsustvo kako bi jedan od najvažnijih dana u životu djeteta proveli sa njim, što Grad kao odgovoran poslodavac podržava. Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka poželio je sretan početak škole prvačićima, poručivši im da za njih od 1. septembra počinje novi životni period, otkrivanje novih spoznaja i prijatelja.

Posebno je riječi podrške uputio učiteljima i nastavnicima u ovom izazovnom periodu naglašavajući njihovu odgovornu i dragocjenu zadaću da svoja znanja s ljubavlju i strpljenjem prenose novim generacijama", ističe se u saopćenju.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA