Sjednica će trajati dok ne izaberu gradonačelnika

Radiosarajevo.ba
Sjednica će trajati dok ne izaberu gradonačelnika

Osvježeno u 9:53

Nastavak konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Grada Sarajeva zakazan je za danas, a vijećnici će ponovo pokušati izabrati novog gradonačelnika.

Ovo je potvrđeno i nakon Kolegija koji je održan danas u 9,00 sati, a dogovoreno je da će se konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća nastaviti u 13,00 sati, te da sjednica neće biti prekidana sve dok ne bude izabran gradonačelnik.

Sabahudin Delalić, predsjedjavajući Gradskog vijeća, rekao je medijima kako političke partije koje imaju vijećnike u Gradskom vijeću nisu predložile nove kandidate, te će se gradonačelnik birati između Igora Kamočajia i Stjepana Kljuića.

I dalje su prijedlozi za gradonačelnika ostali isti iz Socijaldemokratske unije (SDU) BiH Stjepan Kljuić i iz Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Igor Kamočaji dosadašnji dogradonačelnik.

Sjednica je prekinuta nakon što su dva kandidata koja su imala najviše glasova ušla u drugi krug izbora, Kamočaji i Kljuić. Oni su u drugom krugu  imali po 12 glasova. Nova sjednica bila je zakazana  za prošlu sedmicu, ali je odgođena jer političke partije nisu postigle dogovor oko jedinstevnog kandidata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije