Sjećanje na žrtve masakra u Isevića sokaku

Radiosarajevo.ba
Sjećanje na žrtve masakra u Isevića sokaku

Delegacija Kantona Sarajevo, porodice žrtava i prijatelji danas su minutom šutnje, učenjem Fatihe i polaganjem cvijeća odali počast žrtvama masakra u ulici Isevića sokak u Sarajevu.
U Isevića sokaku u blizini Sarajevske pivare poginuli su Ahmet Ahmetspahić, Jasmina Kajanija, Asim Lačević, Azra Lačević, Senad Lagumdžija, Bajro Pinjo, Aferdita Sadikaj i Jasna Šarić.

Na tom mjestu prije 20 godina, granatom ispaljenom s agresorskih položaja, ubijeno je osam Sarajlija, od kojih dvoje djece, a 19 ih je ranjeno dok su čekali u redu za vodu.

''Ovo je jedno od mjesta gdje su počinjeni zločini nad nedužnim građanima Sarajeva tokom opsade. Građani su stradali u potrazi za vodom, za hranom, u školama'', kazao je predsjednik Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.- 1995. Fikret Grabovica.

Na licu mjesta je ubijeno šest građana, a dvoje mladih su teško ranjeni i sljedećeg dana su i oni umrli, javila je novinska agencija Fena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije