Sivi četvrtak u Sarajevu: Kakvo nas vrijeme čeka za vikend?

Radiosarajevo.ba
Sivi četvrtak u Sarajevu: Kakvo nas vrijeme čeka za vikend?
/ FOTO: Damir Hajdarbašić, Radiosarajevo.ba


U Bosni i Hercegovini danas je bilo pretežno oblačno vrijeme, a poslijepodne je registrovana kiša u većem dijelu zemlje.

Temperature zraka izmjerene u 14 sati imale su sljedeće vrijednosti: Bjelašnica 4 stepeni, Ivan-sedlo i Livno 13, Drvar 15, Bihać 16, Sokolac i Stolac 17, Bugojno, Mostar, Sanski Most, Sarajevo i Trebinje 18, Jajce i Prijedor 19, Banja Luka, Goražde i Zenica 22, Srebrenica i Tuzla 23, Gradačac 24 i  Bijeljina, Doboj i Zvornik 25 stepeni.

Atmosferu sivog četvrtka u Sarajevu zabilježio je naš fotoreporter - pogledajte fotogaleriju.

U Bosni i Hercegovini sutra (petak) će biti pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima. 

Više pljuskova se očekuje u Hercegovini, zapadnom dijelu Bosne i u Krajini, gdje je moguća i grmljavina. Vjetar će biti umjerene jačine, na udare, i jak, južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka iznosit će između 11 i 17 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka  će biti između 18 i 25 stepeni.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura zraka kretat će se oko 13 stepeni, a najviša dnevna oko 21 stepen. 

Kakvo nas vrijeme čeka za vikend?

U subotu će u Bosni i Hercegovini biti sunčano uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine, zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 7 i 12, a na jugu Hercegovine od 10 do 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 21 i 26 stepeni.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini će biti sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine, zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 7 i 12, a na jugu Hercegovine od 10 do 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 25 i 30 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije