'Situacija u Sarajevu još nije vanredna'

Radiosarajevo.ba
'Situacija u Sarajevu još nije vanredna'
/ FOTO: Nermin Čolić


Na osnovu informacija koje su dosada prikupile ekipe Kantonalne uprave Civilne zaštite, koje su od jutros na terenu na području Sarajeva, situacija na području KS-a još nije vanredna, osim što je u prekidu putna komunikacija Krupac - Trnovo, gdje je na lokalitetu Kijeva došlo do lavine.

Ekipe aktivno prate situaciju u skladu s intenzivnim snježnim padavinama u cijeloj državi, potvrđeno iz Operativnog centra ove uprave.

"Ekipe CZ su već na terenu i pokušavaju raščistiti snijeg sa lokaliteta Kijeva. Snijeg i dalje pada u Trnovu, ali stanje je redovno. U ostalim općinama nadležna preduzeća čiste ceste prvog i drugog prioriteta, prvenstveno centralne saobraćajnice. Putevi na padinskim dijelovima grada za sada se ne mogu čistiti, jer snijeg i dalje pada jakim intenzitetom", rečeno je novinskoj agenciji Fena u ovom centru.

Potvrđeno je također da Operativni centar KUCZ do sada nije primio poziv za pomoć od građana iz ugroženih područja, kojima bi se eventualno trebali dopremiti hrana, lijekovi ili druga sredstva. U Operativnom centru KUCZ naglašavaju da još  nisu ispunjeni uvjeti za proglašavanje stanja prirodne i druge nesreće, za šta je nadležna Vlada KS-a na prijedlog općinskih štabova civilne zaštite i općinskih načelnika.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije