Situacija pod kontrolom, ekipe Rada i dalje na terenu

Radiosarajevo.ba
Situacija pod kontrolom, ekipe Rada i dalje na terenu

Vremenske prilike u našoj zemlji danas su mnogo povoljnije. Normalizovala se situacija u saobraćaju glavnog grada, a iz KJKP Rad naglašavaju da je njihova zimska služba očistila sve ulice prvog i drugog prioriteta, kao i jedan dio ulica trećeg prioriteta.

U razgovoru za Radio Sarajevo, portparol KJKP Rad Ahmed Đipa, istakao je da će se radovi nastaviti i danas.

''Saobraćaj se na teritoriji četiri gradske općine odvija bez problema. I dalje je na terenu prisutno 75 ekipa sa specijalnim vozilima za razgrtanje snijega i spriječavanje poledice. Noćas su ekipe zimske službe po nalogu Općine Centar obavile utovar i odvoz snijega iz ulica Ferhadija,Gajev trg i Muhameda Kantardžića'', kazao je između ostalog Ahmed Đipa.



Prije podne u Bosni je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje u istočnim djelovima registrovan je i snijeg.

Nešto manje oblačnosti i sunčanije bilo je u zapadnim i sjeverozapadnim djelovoma, dok je u Hercegovini bilo sunčano uz malu oblačnost.

Temperature zraka u 10 sati:
Bjelašnica -16 stepeni, Bihać, Drvar, Prijedor i Sanski Most -8, Bugojno i Sokolac -7, Jajce i Zenica -6, Ivan Sedlo -5, Sarajevo, Banja Luka i Doboj -4, Livno, Srebrenica i Tuzla -3, Gradačac i Zvornik -2, Mostar i Neum 3 stepena.

Danas se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Više oblačnosti bit će u centralnim i istočnim područjima, gdje može pasti i malo snijega. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme.

U jutarnjim satima po kotlima sa maglom ili niskim oblacima. Vjetar slab do umjeren sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a na jugu zemlje umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura od -7 do 0, na jugu od 8 stepeni.

U noći sa srijede na četvrtak, očekuje se jače zahlađenje, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije