Simposar otvoren uz brojne eminentne goste

Radiosarajevo.ba
Simposar otvoren uz brojne eminentne goste
/ FOTO: Damir Hajdarbašić, Radiosarajevo.ba

Drugo izdanje sportskog simpozija SimpoSar, otvoreno je danas svečanom ceremonijom otvaranja uz prisustvo brojnih gostiju iz javnog života naše, ali i susjednih zemalja. 

Gostima se obratio gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen, koji je pozdravio održavanje manifestacija ovog tipa.

''Sarajevo je olimpijski grad, grad sporta koji je u vrijeme dok su padale granate živio i organizovao sportska takmičenja. Mnogo sam sretan zbog velikog broja poznatih lica koje poznajem samo putem televizije. Ovo je jedan respektabilan događaj i nadam se da će se održavati i narednih godina'', kazao je Alija Behmen. 

''Želim da svi vi koji ste u Sarajevo došli iz drugih gradova, kući ponesete najljepše uspomene, a mojim sugrađanima da se ovdje osjećaju ugodno. Sretan sam što vas vidim u ovako impresivnom broju, družićemo se i naučiti svi zajedno mnogo toga'', kazao je osnivač i direktor SimpoSara Sabahudin Topalbećirević, naglasivši da su za ovaj događaj akreditovani novinari čak 51 medijske kuće.

Među brojnih poznatim ličnostima iz svijeta sporta vrijedi izdvojiti Igora Štimca, Nenada Markovića, Samir Avdić, Harun Mahmutović, Predrag Pašić, Muhamed Konjić, Bulend Biščević, Elmedin Konaković, Enid Tahirović, Sabahudin Delalić, Admir Bukva, Nermin Šabić, Vedin Musić, Predrag Šimić i brojni drugi.

Simpozij je otvorio Premijer Vlade FBiH Nermin Nikšić koji je izrazio veliko zadovoljstvo uspješnom organizacijom ove ugledne manifestacije:

''Možda smo malo i naivni, ali naše je ubjeđenje da svoju zemlju upravo putem sporta možemo najbolje možemo predstaviti drugim državama. Treba gledati naprijed, uživati u predavanjima naših idola i vjerovati u bolje sutra našeg sporta koji je sve konkurentniji na međunarodnoj sceni'', kazao je Nikšić otvorivši SimpoSar 2013.

Nakon ceremonije otvaranja, riječ je preuzeo Nebojša Popović, Banjalučanin koji već godinama radi u Dohi, nekada vrhunski sportista a danas profesor ortpedije koji je održao uvodno predavanje na temu ''Rukometni lakat''.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije