SimpoSar: Bajraktarević, Beusan i Spahija

Radiosarajevo.ba
SimpoSar: Bajraktarević, Beusan i Spahija

Drugi dan međunarodnog sportskog simpozija SimpoSar 2013, ponovo je ponudio iznimno interesantan program, a posjetitelji su mogli uživati u predavanjima uglednih stručnjaka iz različitih oblasti. 

Današnji program vrlo interesantnim predavanjem otvorila je Jasna Bajraktarević, a tema je bila ''Psihologija uspjeha u sportu'', da bi u nastavku programa, svoja iskustva s prisutnima podijelili Mateo Beusan i Neven Spahija. 

''Postati nogometni sudija ne znači samo uzeti pištaljku u ruke. Današnje sudije su profesionalci, pretrče duplo više nego u moje vrijeme. Zatim, nogomet je evoluirao, mnogo je brži, plaćeniji. Sudije u vrhunskim takmičenjima zarade više od 5.000 eura po utakmici'', rekao je Beusan.

''Prvo što želim reći je da su sportisti najkvalitetniji proizvod ovih prostora. To je naravno moje mišljenje i uvijek ću poštovati onoga ko drugačije misli, ali samo trebate pogledati svu silu igrača iz svih sportova i trenera koji rade po svijetu a dolaze iz zemalja nastalih raspadom bivše nam države i bit će vam jasno da je to naš najbolji proizvod. U svijetu prednjači samo Amerika'', kazao je između ostalog, Neven Spahija.

SimpoSar se završava u subotu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije